All fisk hos Kåseberga Fisk AB röks på gammalt vis med alved och alspån. Vi anser att den godaste smaken och den fina gyllenbruna färgen bäst framkommer då.
Skaldjursfatet är ett perfekt fat för skaldjursälskaren!
Hummer, krabba, räkor, rökta musslor,
aioli, goma wakame & så mycket mer.
Passar lika bra till den romantiska
middagen för två som till kräftskivan.
Rökt sill, när sillen kommer till oss läggs den i en saltlage i ca 4 timmar,
därefter hängs den upp på spett och torkas ca två timmar innan vi börjar röka den.
Själva rökningen tar 4-6 timmar beroende på väderleken och hur torr veden är.
Varje halvtimme vänder vi på vagnen och lägger på mera alved.
Temperaturen ska upp i ca 65 grader för att få det bästa resultatet.
Därefter kyls den i en kyltunnel för att kunna packas, eller tas ut till vår fina fiskbutik för försäljning.