Image

Produkter

All fisk hos Kåseberga Fisk AB röks på gammalt vis med alved och alspån. Vi anser att den godaste smaken och den fina gyllenbruna färgen bäst framkommer då.

Någonting gott

Catering

Rökt fisk


Avnjut en välsmakande lunch på vår restaurang

På vackra Österlen några mil från Ystad hittar du vår restaurang, Kåseberga Fisk, där du kan slå dig ner för att avnjuta en välsmakande middag eller lunch med makalös utsikt. På vår härliga meny kan du välja bland det allra bästa från havet. Sillamacka, stekt sill och sillaburgare är rökeriets klassiker. En lyxig räkmacka, fish 'n chips eller bläckfisk, rökt makrillfilé och varmrökt, kallrökt och gravad lax är några av de smakupplevelser vi kan erbjuda som middag och lunch på vår restaurang i Ystad, Österlen. Eller varför inte våra utsökta fiskburgare? Vi har även kött och vegetariska rätter på menyn. Hos oss finns något för alla smaker! Fisken röks på gammalt vis med alved och alspån - på så sätt får vi fram den allra godaste smaken och den fina gyllenbruna färgen.

En smakupplevelse utöver det vanliga

Att äta middag eller lunch på en restaurang ska vara mer än en måltid. Vi vill att det ska vara en upplevelse för alla sinnen. Att slå sig ner vid havet och höra vågorna skvalpa tillsammans med en omsorgsfullt tillagad maträtt och något gott att dricka - det är en upplevelse man inte glömmer i första taget. Hos oss arbetar kunnig och erfaren personal som bemöter dig med värme och service. Varmt välkommen till Österlen för en lunch på vår restaurang en liten bit från Ystad och få en smakupplevelse utöver det vanliga!

Paté från Kåseberga Fisk AB

Vi kan erbjuda smörgåstårtor, bakelser, goda tallrikar, mackor, olika fiskfat, landgångar, pajer, patéer och mycket mera.

Färdiga rätter från Kåseberga Fisk AB

Vi erbjuder även smakrika tallrikar, pajer och fiskburgare av olika slag.

Sillamacka från Kåseberga Fisk AB

Varför inte en sillamacka från Kåseberga Fisk till lunch?

Stekt sill med mos från Kåseberga Fisk AB

Stekt sill med mos, lingon och rå lök från vår restaurang.

Catering

Läckra laxfat från Kåseberga Fisk AB

Laxfat med Ahls populära varmrökta benfria laxfilé inklusive sås eller potatissallad.
Finns även som exotiskt där vi dekorerar med olika exotiska frukter som ger en fantastisk kontrast till den rökta laxen.

Smörfiskfat från Kåseberga Fisk AB

Ett tjusigt fat med rökt smörfisk, exotiska frukter & grönsaker. Det går även att välja rökt tonfisk eller svärdfisk, eller kanske köra en mix!

Smörgåstårta från Kåseberga Fisk AB

En riktigt god smörgåstårta! Fylld med goda röror och toppad med handskalade räkor och kallrökt lax.

Exotiskt laxfat från Kåseberga Fisk AB

Ett fräscht exotiskt laxfat med vår fantastiska varmrökta laxfilé som dekoreras med exotiska frukter & grönt.

Festbricka från Kåseberga Fisk AB

En festbricka med både skaldjur, lax, löjrom & ål. Lyxigt & perfekt för nyårsfesten!


Skaldjursfatet är ett perfekt fat för skaldjursälskaren! Hummer, krabba, räkor, rökta musslor, aioli, goma wakame & så mycket mer.
Passar lika bra till den romantiska middagen för två som till kräftskivan.

Rökt fisk

All fisk hos Kåseberga Fisk AB röks på gammalt vis.
Vi varmröker all fisk i tegelugnar på traditionellt vis, med alved och alspån. Vi anser att den godaste smaken och den fina gyllenbruna färgen bäst framkommer då.
I rökeriet finns det fyra stycken vedeldade ugnar till allt varmrökt. Utöver dessa så finns det ett rökskåp som används till kallrökning.
Varmrökt makrill från Kåseberga Fisk AB

Varmrökt makrill från Kåseberga Fisk AB.

Rökta musslor från Kåseberga Fisk AB

Rökta musslor från Kåseberga Fisk AB.

Varmrökt lax från Kåseberga Fisk AB

Våran varmrökta laxfilé är en riktig storsäljare.
Denna saftiga lax passar både varm som kall och vi kan erbjuda den både som färdig rätt eller för att ta hem.
Till den varmrökta laxen kan man även köpa någon av våra populära såser.

Rökt sill från Kåseberga Fisk AB

Rökt sill, när sillen kommer till oss läggs den i en saltlage i ca 4 timmar, därefter hängs den upp på spett och torkas ca två timmar innan vi börjar röka den.
Själva rökningen tar 4-6 timmar beroende på väderleken och hur torr veden är. Varje halvtimme vänder vi på vagnen och lägger på mera alved. Temperaturen ska upp i ca 65 grader för att få det bästa resultatet.
Därefter kyls den i en kyltunnel för att kunna packas, eller tas ut till vår fina fiskbutik för försäljning.

Rökt ål från Kåseberga Fisk AB

Rökt ål, den mesta av vår ål fiskas utanför Kåseberga längs kusten mot Skillinge.